» Acting Tips

 • Träna! Det låter kanske uppenbart, men jag säger det ändå. Sluta aldrig träna! Aldrig!
 • Speglar och videokameror är dina bästa vänner. Sätt på kameran och kör igång. Det är ett jättebra sätt att se hur man faktiskt ser ut när man skådespelar. Ser det trovärdigt ut? Vad gillar du inte? Vad kan du förbättra? 
 • Spela inte karaktären, var karaktären! Skådespeleri handlar inte om att lära sig sina repliker och sedan bara säga dem. I verkligheten går du inte konstant runt och tänker på din nästa replik. Du är inte fokuserad på dig själv och vad du säger, nej, du är helt upptagen av personen du talar med och vad han/hon pratar om. Det är det det går ut på. Vad tänker du? Hur reagerar du? Vad gjorde du igårkväll? Åt du yoghurt eller en smörgås till frukost? Vad heter din mormor? Vad var det första yrket du ville jobba med?
  Du är den här personen. Du vet allt om den här personen.
 • Ta risker! Har du en idé och är osäker på om den kommer fungera? Kör på! Kanske går det helt åt skogen, eller så blir det totally amazing. You never know, och du kommer aldrig utvecklas om du inte tar några risker.

» Help the poor...the rich too while you're at it!

Hej! Jag vill ta och be om ursäkt för den nuvarande oexisterande uppdateringen här på bloggen. Men jag lovar att det kommer bli bättre! Jag säger inte bara detta, utan jag lovar verkligen! Imorgon kommer jag skriva det utlovade inlägget om hur det är att plugga på engelska!

In the meantime kan ni kanske ta en titt på detta klipp och hjälpa några tjejer att vinna en tävling i sin skola.
 

» Being an Extra

Här kommer alltså videon som jag spelade in förra fredagen. Jag nämner bara några saker som jag kom att tänka på, men ni får gärna lägga till saker om ni kommer på någonting!


» Wanna Be An Extra?

Oooh, har fått nya blogg.se nu. Allt känns otroligt konstigt!
Anyway...imorgon tänkte jag att jag ska lägga upp en video som jag spelade in förra fredagen om vad man bör tänka på när man är statist. Hoppas att det kanske kan hjälpa någon som känner för att prova på det! Men, som sagt, det blir imorgon. Måste redigera den först!

In lack of another photo så får ni denna vakra bild på mig och min Rangers keps. They're freaking awesome!

» Welcome to Dramaclass

Woo! Ett inlägg om skådespeleri...eller ja, close enough!

Idag hade jag min första "riktiga" dramalektion på gymnasiet. Det var även första gången (av många) som jag hade en dramalektion på engelska. Wanna hear about it? Doesn't really matter 'cause I'll tell you anyway...
Med tanke på att det var första lektionen gjorde vi inte så jättemycket. Det är inte som att vi börjar med jätte komplicerade dramaövningar det första vi gör. Nej, lite utav en mjukstart blir det nog.

Vi började med en samurai grej. Jag önskar att jag kunde ge er ett bättre namn för det, men, i nuläget, kan jag tyvär inte det. Det går iallafall ut på att en person börjar kasta ett svärd till någon annan(ja, ett riktigt svärd...it gets quite messy), de två personerna som står på vardera sida av kastaren ska hugga denna person på mitten. Den personen som fick svärdet kastat till sig ska göra precis samma sak. Detsamma gäller även de personerna som står bredvid den nya kastaren.
Samtidigt som man kastar eller hugger ska man även göra ljud. Vad för slags ljud beror på vad som bestämts innan.
Någon som förstod det? Märker själv hur konstigt det låter när jag försöker förklara det!

Vi skrev sedan sedan våra namn på papper (våra riktiga namn eller det namn vi föredrar att bli kallade), böt papper med den som satt bredvid oss, dekorerade varandras papper och pratade lite två och två om våra namn och fick sedan berätta för hela gruppen om den andra personens namn. Jag antar att det var lite utav en lära sig varandras namn grej.

Det sista vi gjorde var 'Do you like your neighbors?'. En person började alltså i mitten av ringen och fick gå fram till valfri person och ställa just den frågan. Personen som blivit tillfrågad kan antingen svara 'no', vilket innebär att dennes grannar (alltså, personerna som sitter bredvid henne/honom) måste byta plats med varandra. Personen i mitten ska försöka sätta sig på någon av grannarnas platser innan de hunnit göra detsamma. Alternativt så kan man svara 'yes', vilket man fortsätter med 'but I don't like people who/with/........' och, alla i cirkeln som känner sig träffade, måste byta plats.Alltså, inte så mycket riktigt skådespelande idag, men jag har Acting and Staging igen på tisdag, so stay tuned!

» More acting ahead!

Jag skulle vilja be om ursäkt för alla inlägg om skolan. Det är ju, trots allt, inte det bloggen handlar om. Det kommer bli mer om skådespeleri och USA inom kort, det är bara väldigt, väldigt mycket så här första veckan i skolan. Just skolan är det enda jag haft tid med under de senaste dagarna, men det ska det bli ändring på!
Idag har jag Acting and Staging på schemat, så, senare idag, lovar jag att berätta precis vad vi gjorde! Senare i veckan tänkte jag även skriva lite om hur det är att ha alla lektioner på engelska samt hur skolan och lärarna är!


» Yet Another Post About School

Igår var en till get to know each other dag. En väldigt lång sådan! Idag drar dock de riktiga lektionerna igång. Onsdag är det också, vilket innebär att jag endast har historia och matte innan jag får gå hem vid 12.10!
Dessutom är det faktiskt första dagen och man brukar väl ändå inte göra så mycket då. Det är mest att få böcker, lära känna läraren, prata om vad vi kommer göra i ämnet och så vidare.

Hann förresten läsa igenom monologen en gång igår när jag kom hem. Haha, ja det är iallafall bättre än ingenting, eller vad säger ni?» Too Busy To Breathe

Diagnostiskt test i svenska idag. Woohoo...
Nej, kanske inte så jätte kul. Jag känner att jag har varit väldigt upptagen på sistone. Detta har dels gjort att jag inte riktigt orkat blogga så mycket och att jag inte heller hunnit göra något skådespelaraktigt när jag väl varit hemma. Just nu gäller det bara att vänja sig vid skolan och känna att man får in lite nya rutiner.
Jag hoppas dock att jag hinner träna lite på en monolog idag som jag, förhoppningsvis, kan lägga ut här på bloggen någon gång under veckan.


» And I'm off to school!

Idag börjar skolan. Om en timme ska jag vara där. Ett nytt gymnasium, en ny linje. Teater. Drama. Det blir säkert bra, men just nu känns allt lite sådär. Jag är bara nervös, det vet jag. Med dessa människor, på denna skola, ska jag spendera de kommande tre åren. Lite nervös får man faktiskt lov att vara!
Men, som sagt, det blir säkert bra. Mer än bra! Jag kommer att gå i skolan där jag får spela teater och prata engelska hela dagarna. Bättre än så kan det väl ändå inte bli?


» Summer has come and passed

Usch, vad det har varit mycket de senaste dagarna! Har varit alldeles för trött för att ens orka gå in på bloggen.
Sista inspelningsdagen av novellfilmen gick väldigt fort. Vi spelade badminton och kollade på en trailer av någon film några gånger innan vi fick gå hem vid 12.00. Det kändes faktiskt lite sorgligt att säga hejdå till alla människor!

På inspelningen jag var på igår drog jag med mig en kompis. Dock var det väl inte en helt bra dag. Min klocka ringde inte, så jag försov mig. Bussen var sen vilket gjorde att vi missade tunnelbanan, vilket, i sin tur, gjorde att vi missade pendeltåget, vilket gjorde att vi kom försent.
Seden fick jag en sådan otrolig huvudvärk och mådde verkligen jättedåligt, men nu är dagen dagen över och vi kan alla gå vidare.

Idag åkte jag iväg och köpte en almanacka lite fort. Tänkte att jag kanske behöver en nu när skolan börjar. Gud, skolan... Jag börjar imorgon. 'Jaha, vad gör det?' tänker ni. Jo, det är så att jag ska börja i en helt ny skola, so I'm a bit nervous!


» Netflix

Är vaken nu och har precis ätit frukost. Ni förstår inte hur trött jag var imorse... Låt mig sova! Nej, jag får helt enkelt ta och klara mig några dagar till. På söndag får jag sova ut!
Visste ni förresten att Netflix kommer att lanseras i Sverige? Har hoppats på det ett bra tag nu, så jag är glad!


» Pretending to Act

Är äntligen hemma efter en lååång dag! Det var dock väldigt roligt!
Jag var lite orolig att det skulle bli mycket väntan och att just det kanske inte skulle vara så kul, men jag lärde känna människor väligt snabbt. Tråkigt blev det alltså inte!
Att vara statist kanske inte är det roligaste i sig. Man gör ju faktiskt inte så mycket, och man kan inte kalla det skådespeleri. För skådespelar, det gör man knappt.
Det jag tycker är jätte intressant är, som jag skrev tidigare, att få vara med och se hur allt går till. Kameran, ljussättningen, kameravinklar. Man lär sig mycket om sakerna runt omkring en. Sedan är det även skådespelarna. Man får se hur de gör, vad de får för regi. Man lär sig faktiskt mer än man tror och det är otroligt bra om man vill ha en framtid i filmindustrin.

Ska upp klockan 5 imorgon så jag borde väl sova, men naaaah. Jag sitter här med datorn i knät och House på i bakgrunden istället.


» Great news! I'm not dying!

Ska vara på inspelningen kl. 12.45 idag, så jag har fortfarande lite tid på mig innan jag måste åka. Det skulle egentligen ha börjat kl. 8.45, men de ändrade tiden för idag. Imorgon och fredag blir det dock tidigare morgonar!
Jag vaknade med otrolig halsont och satt och snörvlade som tusan imorse, så jag var lite orolig att jag inte skulle komma iväg men, som tur är, känns det mycket bättre nu!


» Oh, combinations!

Om du inte har något bättre för dig kan du passa på att kolla på när jag försöker få upp mitt nya kodlås.
Alltså, åh...jag ställde in en ny kod, men låset ville inte funka ändå, och det blev en helt annan kod. Det var bara att börja från 0 och prova varenda kombination. Tog ungefär en timme, men jag lyckades!

 

 


» Just wasting money...

Är hemma efter en kort shoppingtur nu! Blev ingen väska då jag inte hittade en enda jag tyckte om. Jag får ta och åka någon annanstans. Problemet är bara det att jag inte kan åka innan skolan börjar, så jag har ingen aning om vart jag ska ha mina saker första skolveckan. Har ingen väska hemma just nu.
Däremot köpte "jag" äntligen ett par nya byxor! De ser ut precis som de jag redan använder som mest nu, but still... Jag gick alltså med mamma och slapp betala själv, annars hade jag nog inte kommit hem med någonting till mig själv. Jag sparar pengar som bara den och hatar att köpa saker just på grund av det. Även om det är någonting jag faktiskt behöver.
Strumpor fick jag också med mig hem. Haha, jag har varit tvungen att tigga strumpor av min mamma den senaste veckan, då jag insett att min garderob saknade just den artikeln. Vart alla mina strumpor tagit vägen har jag ingen aning om. Jag brukade ha fler än vad jag äns kunde använda! Jag menar, hur kan de bara försvinna sådär?
Och vet ni vad? När jag kom till djuräfferen fanns det ingen sand! Gaaah, panik! Som tur är räcker den sanden jag har hemma två, möjligtvis tre, dagar men jag vet inte när jag ska kunna köpa nu sand nu!


» Today's To-Do

 • Köpa ny skolväska.
 • Köpa hänglås.
 • Köpa hamstermat och sand.
 • Städa mitt rum ordentligt.
 • Göra rent hamsterburen.
 • Träna så mycket slådespeleri som bara går!

This is my beautiful baby dolly by the way!

» On Set

Hade tänkt skriva lite tidigare, men så blev det ju uppenbarligen inte!
Var iallafall, som sagt, på inspelning idag. Jag var lite smånervös innan jag kom dit, men det var jättekul!
Det är alltid roligt att se hur saker och ting faktiskt går till på en filminspelning och människorna där var jätte, jätte trevliga!
Det var roligt att få spela in någonting utomhus också. Det har jag inte gjort tidigare! Det blev dock en del avbrott pga flygplan, helikoptrar och trafik. Även ett och annat nyfiket barn som kom ut från skolan precis bredvid.
Blir tyvär inga bilder därifrån, då det inte hade kännts jättebra att ställa sig där och börja fota!
Anyway, jätteroligt var det, som sagt, och jag ser verkligen fram emot nästa inspelning på onsdag!


» Extreme Makeover: Blog Edition

Har nu gjort om hela bloggens utseede. Är inte helt nöjd så jag antar att vi får se hur lång tid det tar innan jag ändrar om igen!
För att se den nya designen kan du behöva klicka på F5!

» YouTube Channel and Monologue

Bestämde mig för att starta en ny YouTube kanal där jag kommer lägga upp saker som även hamnar här på bloggen.
Invigde den nya kanalen genom att ladda upp en ny monolog, så här kommer den!


» Watch me, I'm an extra!

Mobilblogga på Gotland? Nej, kanske inte...
Är hemma nu i alla fall, så allt borde återgå till det normala!

Det har hänt ganska mycket den senaste veckan. I tisdags förmiddag blev jag kontaktad om en casting, så det blev till att hoppa på båten till Stockholm tisdag kväll, gå på castingen onsdag morgon, och ta båten tillbaka till Gotland onsdag eftermiddag.
Samma dag blev jag kontaktad om en statistroll och, några timmar senare, ytterligare en statistroll.
Needless to say, så var jag i shocktillstånd. Det händer ingenting, överhuvudtaget, på hur länge som helst, och sedan blir jag kontaktad om tre saker samma dag!
Och inte nog med det, i fredags fick jag ännu en statistroll, så det blir till att ligga i den här veckan.
Inspelning måndag, onsdag, torsdag, fredag och lördag. Not that I mind!

» Divergent, Insurgent

Någon som har läst dessa böcker? Divergent och Insurgent av Veronica Roth? De verkar väldigt bra, och det blir troligtvis till att läsa dem nu på Gotland. Det är en dystopi, som The Hunger Games. Haha, I love dystopias!
Så sär står det på baksidan till första boken:

Sixteen-year-old Tris is forced to make a terrible choice. In a divided society where everyone must conform, Tris does not fit in.

So she ventures out alone, determined to discover where she truly belongs. Shocked by her brutal new life, Tris can trust no one. And yet she is drawn to a boy who seems both threaten and protect her.

The hardest choice lies ahead.

Så, vi får väl se! Jag lovar att berätta om dem!


» Packing is for...planners.

Nej, nu måste jag verkligen ta mig i kragen och börja packa!
Senare idag bär det av till pappa, för att, tidigt imorgon, åka vidare till Gotland. Jag har inte ens tänkt på packning förrän nu!
Haha, det är precis som nu sist när jag åkte till Finland. Jag började packa en timme innan jag gick hemifrån!
I'm the queen of procrastination!
Jag blir kvar där ända fram till den 12, men, thank god for iPhones! Ska försöka blogga via mobilen så mycket det bara går, och bara hoppas på det bästa...
Så, se fram emot 10 dagar av lågupplösta bilder!
Och med tanke på att jag inte somnade förrän 5.30 inatt ska jag klunka i mig en massa kaffe också!


Suck...det ser ju ut som om jag försöker skjuta det stackars kaffet!

» A Fire Will Rise

Som sagt var jag och såg den sista Batman filmen, The Dark Knight Rises, igår!
Åh, vad den var bra! Jag tycker att alla som råkar läsa detta inlägg går och ser den. Okej? Okej!
Under vissa delar gick det kanske lite sakta. Det var inte så mycket som hände. Men, med tanke på resten av filmen, gör det absolut ingenting, överhuvudtaget!
Slutet var ju bara helt...gaaaaah!
Sedan är jag ju som jag är och dog varenda gång Joseph Gordon-Levitt dök upp på skärmen. Ni förstår inte hur svårt det är för mig att inte förstöra filmen för er alla just nu. Jag vill berätta allt om det som hände honom. Men, jag ska inte, jag lovar!
Seden var det ju Tom Hardy också, som denna gång spelade "fienden" Bane. Jaa ni... Det är väl inte alla dagar man inte kan låta bli att hålla på den onda sidan också!
Men, som sagt, jag råder alla till att gå se den. Tro mig, det är definitivt värt det!
Vi tar och avslutar med några bilder på just Joseph och Tom!