» Welcome to Dramaclass

Woo! Ett inlägg om skådespeleri...eller ja, close enough!

Idag hade jag min första "riktiga" dramalektion på gymnasiet. Det var även första gången (av många) som jag hade en dramalektion på engelska. Wanna hear about it? Doesn't really matter 'cause I'll tell you anyway...
Med tanke på att det var första lektionen gjorde vi inte så jättemycket. Det är inte som att vi börjar med jätte komplicerade dramaövningar det första vi gör. Nej, lite utav en mjukstart blir det nog.

Vi började med en samurai grej. Jag önskar att jag kunde ge er ett bättre namn för det, men, i nuläget, kan jag tyvär inte det. Det går iallafall ut på att en person börjar kasta ett svärd till någon annan(ja, ett riktigt svärd...it gets quite messy), de två personerna som står på vardera sida av kastaren ska hugga denna person på mitten. Den personen som fick svärdet kastat till sig ska göra precis samma sak. Detsamma gäller även de personerna som står bredvid den nya kastaren.
Samtidigt som man kastar eller hugger ska man även göra ljud. Vad för slags ljud beror på vad som bestämts innan.
Någon som förstod det? Märker själv hur konstigt det låter när jag försöker förklara det!

Vi skrev sedan sedan våra namn på papper (våra riktiga namn eller det namn vi föredrar att bli kallade), böt papper med den som satt bredvid oss, dekorerade varandras papper och pratade lite två och två om våra namn och fick sedan berätta för hela gruppen om den andra personens namn. Jag antar att det var lite utav en lära sig varandras namn grej.

Det sista vi gjorde var 'Do you like your neighbors?'. En person började alltså i mitten av ringen och fick gå fram till valfri person och ställa just den frågan. Personen som blivit tillfrågad kan antingen svara 'no', vilket innebär att dennes grannar (alltså, personerna som sitter bredvid henne/honom) måste byta plats med varandra. Personen i mitten ska försöka sätta sig på någon av grannarnas platser innan de hunnit göra detsamma. Alternativt så kan man svara 'yes', vilket man fortsätter med 'but I don't like people who/with/........' och, alla i cirkeln som känner sig träffade, måste byta plats.Alltså, inte så mycket riktigt skådespelande idag, men jag har Acting and Staging igen på tisdag, so stay tuned!


Michelle W- Y O L O
23 Augusti, 2012 - 15:24 / BLOGG: http://michwagen.blogg.se

Kika in på min blogg


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo